Ipolyvisk – Tóparti ténfergés, avagy „balatoni” bóklászás

Időtöltés a Viski Tó (Ipolyvisk „Balatonja”) partján - felüdülés kicsiknek és nagyoknak egyaránt

A program igénybevételével kapcsolatos információ:
Vezető kérhető, a vezető a kikötési pontnál csatlakozik.

Önállóan, vezető nélkül is megvalósítható program

A program igénybevételének időszakai:
Egész évben elérhető

Laci bácsi telephelyének meglátogatásához, a mezőgazdasági gépek és az állatok megtekintéséhez időpont egyeztetés szükséges. 

A kikötési ponttól a helyszín elérésének időtartama:
gyalog: 60 perc
kerékpárral: 15 perc

A program az alábbi nyelveken érhető el:
magyar
szlovák

A programot igénybe vevő személyek száma:
Korlátlan.

A program becsült időtartama:
Igénybe vevőktől függ. Akár rövidebb, akár egész napos, sőt több napos időtöltésre is alkalmas. Vezető igénybevétele esetén a vezetés időtartalma 30-60 perc.

 

A program leírása

Kellemes időtöltés várja a látogatókat a Viski Tó partján, mely felüdülést jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Horgászásra is adott a lehetőség, viszont a horgászengedély elengedhetetlen. Mielőtt a tóhoz érünk, lehetőségünk van beugrani Laci bácsi telephelyére, ahol mezőgazdasági gépeket és haszonállatokat tekinthetünk meg, amennyiben a látogatásunk szándékát előre jeleztük.

Többféle szabadidős tevékenység és kikapcsolódás várja azokat, akik felkeresik falucskánk „Balatonját”. Tavacskánk télen és nyáron egyaránt látogatható. Télen a befagyott tó körül tehetünk kellemes sétát, illetve saját felelősségre korcsolyázhatunk is. A nyár beköszöntével pedig előkerülnek a fürdőruhák. A tó a napozás és a pihenés kitűnő helyszíne. A fürdés a tóban engedélyezett, a kellemes vízhőmérséklet is adott, de a gyorsan változó talajszint miatt csak saját felelősségre ajánlott. Lehetőségünk van a mindig kíváncsiskodó hattyúkat is megetetni.

A „Balatonhoz” akár napokra is kitáborozhatunk megfelelő élelemmel felszerelkezve, amelyeket a kikötési ponttól a célpontig útba eső kisboltokban be is szerezhetünk. A tóhoz vezető út mellett található a Laci bácsi telephelye, ahová betérhetünk megnézni, bátrabbak megsimogatni az ott élő haszonállatokat, viszont akiket inkább a mezőgazdasági gépek és felszerelések érdekelnek, azok is találnak nézni valót. A telephely meglátogatásához előre szükséges az időpontegyeztetés. Ha több időt töltünk a tónál, akkor egy nagyobb túra keretében ellátogathatunk a közelben található Hétfájdalmú Szűzanya kápolnához, az ún. Kútyikához.

 

Az igénybevétel speciális feltételei:
Sátorozáshoz és a túrázáshoz szükséges kellékeket a látogatóknak kell biztosítaniuk. A fürdőzés ingyenes. Horgászási szándékát kérjük a program rendelésekor kérjük jelezni a további feltételekről (pl. horgászengedély) érdeklődés esetén tájékoztatást nyújtunk. Minden esetben kérjük betartani a túrázás, fürdés, horgászás, állatsimogatás szabályait.

Milyen életkorúaknak ajánlott a program, illetve életkorhoz kötött-e a részvétel?
Nincs életkori megkötés

További információ és időpontfoglalás:
Baka Anita
tel. +421904296235, email: baka.anita@gmail.com

Ipolyvisk Községi hivatal
tel. +4210367421089, email: ocuvyskovce@gmail.com

A helyszínek GPS koordinátái:
Tó: N 48°4'14.5596"  E 18°51'3.7476"
Kútyika: N 48°5'9.1212"  E 18°50'36.2508"
Laci bácsi telephelye: N 48°4'3.36"  E 18°50'58.4016"

Tóparti ténfergésTóparti ténfergésTóparti ténfergés